logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve was van 22 t/m 25 mei te gast bij de Internationale Militaire Taptoe in België. Deze stond dit jaar in vier steden in het teken van 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog. De FKNR was in ‘goed gezelschap’. Naast de FKNR namen telkens de volgende orkesten deel: 

De FKNR vertrekt dinsdag naar België voor een eerste reeks taptoes. Van 22 t/m 25 mei is het orkest te gast bij de Internationale Militaire Taptoes (dan wel de Festivals Internationals de Musiques Militaires) in resp. Namen (Namur), Aarlen (Arlon), Sint Truiden en Oudenaarde. In oktober keert de FKNR terug voor de Internationale Taptoe van België met 5 shows in Oostende en Lommel.

Reservist Muzikant, maak serieus werk van je vrije tijd!

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is één van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht en ondersteunt primair het militair ceremonieel ten behoeve van het Koninklijk Huis, de Staat der Nederlanden, het Ministerie van Defensie en het Korps Nationale Reserve in het bijzonder. 

De fanfare bestaat volledig uit reservisten en de uitvalsbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. Repetities zijn op zaterdagen, maar ook de woensdagavond kan worden ingepland.