logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

De FKNR vertrekt dinsdag naar België voor een eerste reeks taptoes. Van 22 t/m 25 mei is het orkest te gast bij de Internationale Militaire Taptoes (dan wel de Festivals Internationals de Musiques Militaires) in resp. Namen (Namur), Aarlen (Arlon), Sint Truiden en Oudenaarde. In oktober keert de FKNR terug voor de Internationale Taptoe van België met 5 shows in Oostende en Lommel.

Reservist Muzikant, maak serieus werk van je vrije tijd!

De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is één van de vier orkesten van de Koninklijke Landmacht en ondersteunt primair het militair ceremonieel ten behoeve van het Koninklijk Huis, de Staat der Nederlanden, het Ministerie van Defensie en het Korps Nationale Reserve in het bijzonder. 

De fanfare bestaat volledig uit reservisten en de uitvalsbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. Repetities zijn op zaterdagen, maar ook de woensdagavond kan worden ingepland.

Binnen de FKNR is er momenteel plaats voor nieuwe muzikanten op: Euphonium/Bariton en Bastuba/Sousafoon

FKNR zoekt nieuwe Maestro!



Proefdirecties op 9 en 16 december jl.

Het korpsconcert op 24 maart a.s. zal het laatste grote optreden zijn van de FKNR onder de leiding van chef-dirigent kapitein Harrie Wijenberg. Na zes jaren zit de termijn van kapitein Wijenberg er op.