logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

NMM groot succes!

Nieuwsbericht | 19-3-2017 | 09:33

Zaterdag 19 maart vond in het NMM de derde ‘Nacht van de Militaire Muziek’ plaats. 200 militaire musici presenteerden 34 concerten op diverse plekken in het museum. Festivalgasten: Vincent Bijlo, Laura Lunansky, Wicked Jazz Sounds, Johnny Rosenberg, Die Verdammte Spielerei, Jan van Duikeren en de strijkers van het Harlekijnorkest.

Rol FKNR

De FKNR was dit jaar goed vertegenwoordigd. Met een Big-Band feat. Johnny Rosenberg & Shirley Spoor, Dubbelkoper ensemble feat. Vincent Bijlo en de Slagwerkgroep FKNR wisten zij het publiek te vermaken. 

Cabaretier Vincent Bijlo presenteerde met blazers van de FKNR een sfeervolle overdenking. Te midden van het Arsenaal, tussen tanks, vliegtuigen en helikopters, kwam de militaire muziek tot leven! Op zeer humoristische wijze wist hij het publiek te vermaken en mee te nemen in het ontstaan van de Militaire Muziek. De Bigband trad op samen met Johnny Rosenberg & Shirley Spoor. Zij wisten in een spetterend optreden het publiek te vermaken met bekende nummers. Later op de avond was het de slagwerkgroep van de FKNR die het publiek wist te bewegen. Vele ritmische sessies werden ten gehore gebracht. Het publiek genoot volop!

Veelzijdig festival

Dit jaar was er speciale aandacht voor oosterse muziek vanwege de tentoonstelling 'Genghis Khan. Wereldveroveraar te paard'. Zo speelde het Bugelorkest een nieuwe compositie van Zoran Rosendahl met filmbeelden van Khan. De Air Force Big Band zal de Far East Suite van Duke Ellington uitvoeren. Het NMM werkte samen met haar buurman Herman van Veen. Strijkers uit zijn Harlekijn kamerorkest voerden ‘Schindler’s List’ uit samen de met militaire blazers van de KMKJWF. Soliste was Laura Lunansky. 

De nieuwe Big Band Tent met bar en 600 staanplaatsen bood ruimte aan de Steelband, New Orleans Funk en big bands met zangers. Later op de avond kon er gedanst worden. Al met al een spetterende derde editie van de Nacht van de Militaire Muziek!

Pers: Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht & Festivalgids

Foto's: Andries Toering

Tags: Nacht van de Militaire Muziek 2017 

19-03-17 | 11:17 Reageer als eerste!

Media

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.