logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

Beëdiging nieuwe reservisten in Valkenswaard

Nieuwsbericht | 28-6-2017 | 17:24

De Markt in Valkenswaard is op zaterdag 1 juli het decor voor een grote beëdiging van nieuwe militairen van 30 Nationale Reservebataljon (30 Natresbat). De nieuw toegetreden reservisten van 30 Natresbataljon komen uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. 

Tijdens deze militaire ceremonie, die muzikaal wordt opgeluisterd door de Fanfare Korps Nationale Reserve, leggen 58 nieuwe militairen de Eed of Belofte af op het korpsvaandel. De ceremonie op de Markt in Valkenswaard start om 12.00 uur en zal tot ongeveer 13.15 uur duren. Voorafgaande de ceremonie zullen de te beëdigen militairen marcheren vanaf het stadshuis, over de Karel Mollenstraat Zuid, de Frans van Beststraat en de Leenderweg richting de Markt. Jaarlijks worden 400 militairen beëdigd bij het Korps Nationale Reserve. Dit wordt regionaal georganiseerd om een goede band te onderhouden tussen 30 Natresbataljon, relaties van militairen, werkgevers en civiele autoriteiten.

Het Korps Nationale Reserve is inzetbaar voor bewaking- en beveiligingstaken in Nederland. Dit korps van de Koninklijke Landmacht bestaat uit drie natresbataljons (één in elke gevechtsbrigade) met in totaal 3.000 actief dienende reservisten. 30 Natresbataljon valt onder het commando van 13 Lichte Brigade in Oirschot. Natresmilitairen vervullen hun functie voor vrede en veiligheid naast een burgerbaan of studie.

Bekijk ook de route en de tijdsindeling (zie onderstaande foto)!

Tekst: Gemeente Valkenswaard & FKNR Pers

28-06-17 | 05:27 Reageer als eerste!

Afbeelding galerij

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.