logo_FKNR_wittekst.png

Dit is de website van de Stichting Fanfare Korps Nationale Reserve
Voor de officiële Defensie website klik hier

Fantastisch Korpsconcert FKNR!

Nieuwsbericht | 24-3-2016 | 10:32

Bijna 700 mensen kwamen er naar theater De Flint in Amersfoort afgelopen zaterdagavond. Op het programma stond het traditionele korpsconcert van de Fanfare Korps Nationale Reserve! Met een vrije zit en zo’n grote toeloop is het dan even passen en meten, vandaar dat het concert vijf minuten later begon. 

Na de welkomstwoorden van ladyspeaker Astrid Boonemeijer en Kolonel Gerard van der Thiel opende de korpsfanfare staande – zoals het hoort – met de Defileermars Nationale Reserve. Het programma voor de pauze  was gewijd aan de ‘Reservist op uitzending”. Het eerste stuk was de Bolero van Ravel. Analoog aan de muziek van Ravel begint een uitzending klein, maar wordt deze groter en groter!

In de ‘Windows of the World’ nam de FKNR de bezoekers en luisteraars mee naar de uitzendingsgebieden, verspreid over de hele wereld.

Met de fantastische Canterbury Choral was er een moment van bezinning in het programma.  De Mars Reservisten bracht een eerbetoon aan de uitgezonden reservisten.

Na de pauze opende de fanfare met de “Overture to the Gadfly” van Dmitri Shostakovich. Daarna volgde het prachtige stuk in drie delen “Hymn of the Highlands” van Philip Sparke. Daarna volgde het heerlijke jazzy ‘Spain’ van  Chick Corea.
Filmmuziek was uiteraard niet afwezig in het het concertprogramma van de FKNR. Het korps vervolgde de “Symphonic Highlights from ‘Frozen’”  en “The Chronicles of Narnia”.

Met de tamboers eindigde de FKNR het concert met ‘Planes’ van Mark Mancina. Het orkest kreeg vervolgens een staande ovatie!

Nieuw was de toegift met de mars ‘De Stad Amersfoort’ van J.A. Reijnhoudt (muziek) en F. Rouffaer (tekst). Orkest en publiek zongen samen het trio:

Amersfoort o stad van Jeugd en Eeuwen, eens de
stad van Duits Gericht!
Ben je met je Eregraven ’t Monument, de
trots van heel het Sticht.
Bakermat van burgers en soldaten, Bron van
vrijheid en van recht.
Kruispunt, centrum van historie, moedig,
nimmer geknecht.

24-03-16 | 10:28 Reageer als eerste!

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.