Image Alt

Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’

De Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ (FKNR) is één van de vier militaire orkesten van de Koninklijke Landmacht. De FKNR bestaat uit ruim 50 musici die naast de functie van militair muzikant ook een civiele baan hebben. Op 1 november 2022 bestaat de FKNR 35 jaar. De dirigent van de FKNR is kapitein Alfred Willering.

De FKNR is in 1987 opgericht als drumkorps. Dit werd later uitgebreid tot een drumfanfare en vervolgens omgevormd tot een fanfare. De FKNR treedt voornamelijk op tijdens ceremoniële gebeurtenissen van het Ministerie van Defensie en in het bijzonder bij activiteiten van het Korps Nationale Reserve. Ook is de FKNR onder andere jaarlijks te zien tijdens Prinsjesdag en Veteranendag. Daarnaast geeft de FKNR concerten, zoals het jaarlijkse Korpsconcert, de anjerconcerten en relatieconcerten. De musici van de FKNR zijn reservisten bij de Nationale Reserve. Zij hebben een deeltijd militaire functie naast studie of baan in de burgermaatschappij. De thuisbasis van de FKNR is de Berhardkazerne in Amersfoort.

Ensembles
De musici van de FKNR zijn ook inzetbaar in kleinere samenstellingen. Zo is er een koperensemble, koperkwintet en een saxofoonensemble dat voornamelijk optreedt tijdens kleine militaire ceremonies, recepties, officiële ontvangsten, herdenkingen en begrafenissen. Daarnaast heeft de FKNR een combo dat speelt tijdens officiële recepties en diners binnen de Defensieorganisatie.

Dirigent Alfred Willering
Sinds begin 2018 is Alfred Willering de dirigent van de FKNR. Kapitein Willering studeerde bastuba en directie aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. In 2001 in de richting HaFaBra-directie.
Gedurende zijn opleiding was Willering naast de studie al actief op diverse muzikale fronten. Samen met enkele medestudenten speelde hij in het ensemble Riverbrass en als bassist was Willering in dienst bij het Trompetterkorps Bereden Wapens (nu Fanfare ‘Bereden Wapens’). Willering speelde hierna nog bij Fanfare Korps Koninklijke Landmacht- Bereden Wapens, bij de toenmalige Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht en bij de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. Ook is hij als dirigent werkzaam geweest bij diverse amateurorkesten zoals Fanfare Korps Voorst, Harmonie Crescendo Gramsbergen en het Drents Jeugd Orkest.

Agenda

Geen evenementen gevonden!

VRIEND WORDEN VAN DE FKNR?

AANMELDEN STICHTING 'VRIENDEN FKNR'