Koninklijke familie genoot in Amersfoort

“Wie het spreekwoord heeft bedacht van de ezel en de steen is nog nooit in de Keistad geweest. Want tegen deze steen wil je je wel heel vaak stoten!” Met deze kwinkslag bedankte koning Willem-Alexander Amersfoort en de acht omliggende gemeenten voor de ontvangst van hem en zijn familie.
Hij noemde de samenwerking, die ook over de provinciegrens heen ging, ongekend. “Samen met de zon hebben we een fantastisch feest gehad”, aldus de jarige koning.
Deze zonnige woorden waren met name van toepassing in de late ochtenduren. De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) was al in de vroege ochtenduren paraat. Samen met muziek- en showband Juliana Amersfoort en DJ KingST had de FKNR een unieke samenwerking. Gezamenlijk werden een aantal stukken ten gehore gebracht in het teken van deze feestelijke dag.
Koningin Máxima valt vooral de humor op in het aanbod aan activiteiten. Vooral de Cliniclowns en de regioquiz vond ze grappig. ”Overal was humor.” Prinses Amalia vond het “superleuk om mee te mogen doen. We maken er samen een feest van”.
Ook burgemeester Lucas Bolsius kijkt terug op “e en fantastische Koningsdag”. Volgens de burgemeester kwamen er voor deze gelegenheid 45.000 mensen naar de stad. Vanaf het moment dat de koninklijke familie in Amersfoort uit de bus stapte kwam er volgens Bolsius “veel energie en enthousiasme vrij” in de stad. “Je bent hier maanden mee bezig. Alles is bedacht en voorbereid, maar alles moet dan natuurlijk nog wel worden uitgevoerd. Dat is gelukt. We hebben historie geschreven”, aldus Bolsius.
De Stad Amersfoort hield de hele dag een liveblog bij van de activiteiten. Wilt u dit nog eens terugkijken? Klik hier
Tekst: PR FKNR
Foto’s: HaFo – Harma Fotografie
Bron: Destadamersfoort.nl