Muzikale ondersteuning FKNR in Ermelo

Op het Raadhuisplein van Ermelo zijn donderdag 16 Mei jl. 66 leden van het Regiment Geneeskundige Troepen beëdigd. Zij legden allen de eed of belofte af aan het vaandel en zijn daarmee inzetbaar voor de Krijgsmacht.
Alsof het zo hoorde te zijn scheen gedurende de gehele ceremonie het zonnetje. Onder de genodigden waren onder andere de burgemeester en een wethouder van Ermelo.
Tevens stonden eenheden van 11, 13 en 43 Gnkcie aangetreden als ook 400 Gnkbat, Gnkpel KCT en genodigde collega’s van de te beëdiging militairen. De stoelen in de opgebouwde boogtenten werden bezet door familie en vrienden. Al met al een vol Raadhuisplein. Bijzonder was ook, dat de vaandelwacht deze bestond uit personeel van vier verschillende eenheden.
Na zijn welkomstwoord ging de Regimentscommandant over tot het beëdigen van de Regimentsleden. Één klein deel “zweerde trouw aan de Koning”, maar het overgrote deel “beloofde trouw aan de Koning”.
In zijn aansluitende toespraak ging de Regimentscommandant dieper in op de zojuist uitgesproken woorden. Ter afsluiting van het officiële gedeelte werd het volkslied gespeeld door de FKNR. Wegens omstandigheden was de FKNR aangevuld met collegae van de andere militaire beroepsorkesten.
Daarna marcheerde de eenheden onder aanvoering van de Fanfare, via de winkelstraat van Ermelo, weer terug richting de bussen om uiteindelijk op de Generaal Spoorkazerne de receptie te houden.
Het Regiment Geneeskundige Troepen kijkt terug op een geslaagde ceremonie en een goed georganiseerde dag.
Tekst: PR FKNR
Foto’s: Regiment Geneeskundige Troepen