Nieuwe route voor FKNR op Prinsjesdag 2019

De FKNR was afgelopen dinsdag weer in Ceremonieel Tenue te zien bij Prinsjesdag in Den Haag. Dit keer liep de FKNR een andere route dan vorig jaar.
Al om half zeven ‘s ochtends vertrok de bus vanuit Amersfoort met als eerste stop: het stadion van ADO Den Haag. Hier trokken de muzikanten de Ceremoniële Tenues aan en aten ze nog wat zodat ze genoeg energie hadden voor de rest van de dag.
De route van de FKNR was anders dan die van vorig jaar. Vanwege de kermis op het Malieveld had de FKNR allereerst al een ander startpunt. Rond half elf startte de FKNR in het Haagse Bos, vanaf daar liep de FKNR over de Boslaan, langs het Malieveld, naar het Korte Voorhout. Vervolgens marcheerde de FKNR langs de tribunes bij het Lange Voorhout. Aan het einde van het Lange Voorhout draaide het korps om en liep het terug naar het begin van de tribunes. Daar nam de FKNR zijn plaats in naast de tribune, om hier tot het einde van de ceremonie te blijven staan. Een mooie plek in de schaduw, met goed zicht op de Koninklijke Stoet.
Na de ceremonie liep de FKNR weer dezelfde route terug naar het Haagse Bos. De muzikanten werden met de bus weer naar het stadion en vervolgens naar Amersfoort gebracht.
Tekst: PR FKNR
Foto: PR FKNR
Video: Paul Buijtelaar