Saxofoonensemble en TKL bij Nacht van de Militaire Muziek 2021

Saxofoonensemble en TKL bij de Nacht van de Militaire Muziek 2021

Op zaterdag 17 april speelde een deel van het saxofoonensemble samen met drie tamboers van de Tamboers Koninklijke Landmacht bij de online editie van de Nacht van de Militaire Muziek. Samen brachten ze met het stuk Spain een eerbetoon aan de afgelopen jaar overleden jazzpianist Chick Corea. 

Online editie Nacht van de Militaire Muziek
Normaal gesproken wordt ieder jaar in maart de Nacht van de Militaire Muziek georganiseerd, een muziekevenement in het Nationaal Militair Museum met optredens van alle militaire orkesten. De verschillende orkesten spelen een avond lang verspreid door het museum op verschillende podia in diverse samenstellingen. Vorig jaar werd het evenement vanwege corona afgelast, maar dit jaar werd de stilte in het museum doorbroken door een unieke online editie. Op drie verschillende podia in een verder vrijwel leeg museum speelden ensembles van de militaire orkesten. Zeven camera’s en een drone brachten het evenement in beeld en het geheel was te volgen via een livestream. U kunt de livestream ook terugkijken op YouTube.

Saxofoonensemble en tamboers
De militaire orkesten leverden voor deze online Nacht van de Militaire Muziek allemaal één of meerdere ensembles. In een twee uur durend programma kregen de kijkers twaalf verschillende optredens te zien. De avond werd aan elkaar gepraat door radio-dj Wouter van der Goes en televisiepresentratrice Angelique Krüger. Een deel van het saxofoonensemble samen met drie muzikanten van de Tamboers Koninklijke Landmacht vertegenwoordigden de FKNR met het nummer Spain van Chick Corea. Het was een bijzondere ervaring om in een nagenoeg leeg museum te spelen, maar bovenal was het natuurlijk heel fijn om weer eens te kunnen optreden! Er zijn veel positieve reacties binnengekomen, waarvoor dank!