Tamboers FKNR Nacht van de Militaire Muziek 2022

Tamboers bij de Nacht van de Militaire Muziek

Zaterdag 19 maart jl. was het weer zover: de Nacht van de Militaire Muziek. Als gevolg van de ons bekende situatie, heeft ook hier het hybride ‘werken’ toegeslagen: er mochten maximaal 200 gasten aanwezig zijn in het Nationaal Militair Museum, de rest van de geïnteresseerden konden thuis onder het genot van een drankje en (al naar gelang de voorkeur) bitterballen genieten van de optredens via een live stream.

Namens de FKNR waren de tamboers de afgevaardigden. Gezien de korte voorbereidingstijd voor het uit te voeren werk en de finale mars, blijkt maar weer dat de tamboers erg flexibel zijn. In de ochtend werden nog even de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet om vervolgens naar het museum toe te gaan. Aldaar aangekomen was, na het uitladen van de instrumenten, het proces van wachten begonnen. Dan de soundcheck: in één keer goed, niks meer aan doen! Weer wachten…tot het diner. Geen blauwe hap, maar flexibel als we zijn hebben we toch kunnen genieten van prima eten. Vervolgens voor het gezamenlijke nummer de op- en afmars oefenen en daarbij nòg een keer de punten op de ‘i’ gezet.

Om half negen begon het officiële programma. Het bleek dat de verwachte starttijd bij lange na niet gehaald kon worden. Dit zorgde voor de nodige spanning…het is wat het is. Ruim een half uur later dan gepland was dan toch ons optreden. Alhoewel niet alle gezichten strak in de plooi stonden, was het een strak en geslaagd optreden. Snel omkleden en klaarstaan voor de finale.

Concluderend was het een geslaagd optreden, waarbij we ons als tamboers en als FKNR goed op de kaart hebben gezet. Op naar de volgende optredens!

Namens de Tamboers Koninklijke Landmacht,
Sld2 Eijkemans