Jubileumconcert 35 jaar FKNR op 29 oktober

Op zaterdag 29 oktober geeft Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ haar jubileumconcert ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan op 1 november 2022. Het concert vindt plaats in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Kaarten zijn 12,50 euro en verkrijgbaar via de website van de schouwburg: schouwburgconcertzaaltilburg.nl.

Feestelijke avond
Het belooft een feestelijke avond te worden met een grote diversiteit aan muzikale werken. Zo kunt u voor de pauze onder andere genieten van een virtuoos trombone solostuk met Adriaan van der Louw als solist, het bruisende Libertadores van Oscar Navarro en een jubileumwerk speciaal geschreven voor de FKNR door Sgt. Hendrik de Boer. Na de pauze speelt de FKNR een programma vol bekende popmuziek van de jaren ’70 tot nu, met solisten Muriel Blijd en Elroy Berkleef.

Over de FKNR
De Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ (FKNR) is één van de vier militaire orkesten van de Koninklijke Landmacht. De ruim 50 musici zijn reservisten bij de Nationale Reserve. Zij hebben een deeltijd militaire functie naast studie of baan in de burgermaatschappij. De FKNR treedt voornamelijk op bij ceremoniële gebeurtenissen van het Ministerie van Defensie en in het bijzonder bij activiteiten van het Korps Nationale Reserve. Ook is de FKNR onder andere jaarlijks te zien tijdens Prinsjesdag en Veteranendag. Daarnaast geeft de FKNR concerten, zoals het jaarlijkse Korpsconcert, anjerconcerten en relatieconcerten. De musici van de FKNR zijn ook inzetbaar in kleinere samenstellingen. Zo is er een koperensemble, een koperkwintet, een saxofoonensemble en een combo. Dirigent van de FKNR is kapitein Alfred Willering.