Korpsconcert FKNR 2022

Na drie jaar weer een Korpsconcert

Op zaterdag 26 maart 2022 was het zo ver: na drie jaar weer een Korpsconcert door Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’, in theater de Flint in Amersfoort. Door corona waren de korpsconcerten in 2020 en 2021 niet door gegaan. Het enthousiasme was zowel bij de muzikanten als in het publiek duidelijk merkbaar. Het publiek was een mooie mengeling van genodigden van het Korps Nationale Reserve, collega muzikanten van Defensie en vrienden en familie.

Geringe voorbereiding
Het concert begon met een openingswoord door Tlnt Seelig (plaatsvervangend commandant van de FKNR). Hij stond hier in plaats van commandant majoor van Deelen, die thuis zat met corona. Seelig vertelde dat de voorbereiding voor dit concert verre van soepel was verlopen: een aantal repetities met veel afwezigen door corona en de twee zangeressen waren een week voor het concert ziek waardoor het orkest niet meer met hen had kunnen repeteren. Maar op deze avond zat het orkest compleet op het podium én waren de zangeressen weer beter. Het concert kon beginnen.

Voor de pauze
Het programma voor de pauze bestond uit diverse concertante muziek. Het concert werd statig geopend door het stuk Pastime With Good Company in een arrangement van Philip Sparke, gezamenlijk gespeeld door het orkest en een aantal tamboers. Het orkest vervolgde het concert met het stuk Codon van Kevin Houben, een imposant werk dat symbool staat voor de fasen die een mens ondergaat: de geboorte, de groei in het leven en de overgang naar de eeuwigheid. Voor de pauze werd ook het temperamentvolle stuk ‘El Artiste Saxofonico’ gespeeld, met alt-saxofoniste korporaal Greetje Pletzers als solist. Bovendien lieten de tamboers een indrukwekkend optreden zien, namelijk hetgeen wat ze ook speelden tijdens de Nacht van de Militaire Muziek: achtereenvolgens Crazy Army, The Adventures of Joe 90 en Just Two. Samen met nog een aantal andere werken was het een mooi eerste deel van de avond. Tijd voor een welverdiend pauzedrankje.

Na de pauze
Na de pauze werd een heel ander programma neergezet, namelijk bekende popnummers samen met de zangeressen Muriël Blijd en Eva van der Kraan. De twee dames stalen de show met onder andere de nummers Time Waits for Nobody, Feeling Good, Fever en New York New York. De avond werd afgesloten met de toegift Voulez Vous waarbij de zangeressen het publiek goed mee wisten te nemen in hun enthousiasme.

Ondanks de korte voorbereiding is het een prachtig concert om op terug te kijken. Fijn dat er na zoveel jaar weer een Korpsconcert was in De Flint.

Korpsconcert FKNR 2022    Korpsconcert FKNR 2022

Korpsconcert FKNR 2022    Korpsconcert FKNR 2022